Literatuur

Eenvoudig communiceren

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren maakt boeken en kranten in eenvoudig, begrijpelijk Nederlands. Speciaal voor jongeren en volwassenen die minder goed kunnen lezen. Alle boeken zijn via de uitgeverij te bestellen.

Zwanger zijn en bevallen. Praktische tips in gewone taal, M. van Deursen en W. van Os. 2008
Zwanger zijn en bevallen beschrijft stap voor stap en in hele eenvoudige woorden wat er in het lichaam van een vrouw gebeurt als ze zwanger is. Ook is in dit boek te lezen hoe een bevalling verloopt en wat je allemaal moet regelen als je een kindje verwacht.

Reality reeks

Boeken over onderwerpen waarmee jongeren te maken kunnen krijgen. Dit zijn actuele thema's, zoals loverboys, homoseksualiteit of drankgebruik. De reeks vergroot de taalvaardigheid bij jongeren, waardoor ze meer plezier krijgen in lezen. Bij elke titel hoort een lesbrief. Alle delen zijn geschreven door Marian Hoefnagel.†

Chatten
Chatten gaat over Roy. Hij is een echte computergek. Vooral chatten vindt hij leuk. Maar dan loopt het chatten uit de hand. Roy ontdekt een groot geheim. Het is een geheim van zijn klasgenote Doenja. Nu heeft Roy een probleem.
Moet hij het geheim van Doenja aan anderen verklappen? En hoe kan hij Doenja helpen?

Mooi meisje
Laura woont met haar oma op een boerderij, ver buiten de stad. Tijdens een feest wordt ze verliefd op Abdul. Laura en Abdul krijgen verkering. Abdul neemt steeds cadeautjes voor haar mee en geeft haar veel aandacht. Maar is hij wel echt verliefd op Laura?

De nieuwe buurt
De Marokkaanse Kika verhuist naar een nieuwe buurt. Daar voelt ze zich niet thuis. Kika is de enige met een hoofddoek en ze wordt uitgescholden door de jongens uit de buurt. Gelukkig heeft ze wťl een leuke buurjongen, maar dan gebeurt er iets vreselijks.

Hey Russel!
De 15-jarige Antilliaan Russel woont in Rotterdam. Russel raakt bevriend met Jim. Hij heeft nog nooit zon goede vriend gehad. Maar dan hoort Russel roddels. Mensen zeggen dat Jim homo is. Russel vraagt zich af of deze roddels waar zijn. En zo ja, wil hij dan nog wel bevriend blijven met Jim? Of vinden de jongens op straat hem dan niet meer cool?

16 & zwanger
Esther is 16 en raakt per ongeluk zwanger. Ze weet niet wat ze moet doen. Een paar weken voor kerst gaat Esther bij haar oma logeren. Misschien kan oma helpen bij het dilemma van Esther: moet ze de baby houden of niet?

Een gevaarlijke vriend
Dit boek gaat over de vriendschap tussen Kamal en Sam. Kamal is een gewone scholier, die graag hoge cijfers haalt en goed omgaat met zijn familie en vrienden. Tot hij Sam ontmoet met zijn dure sportauto, eigen sportschool en grote huis vol schilderijen. Deze luxe kan Kamal niet weerstaan. In ruil voor intieme ontmoetingen met andere mannen krijgt Kamal betaald met geld of dure spullen, zoals een i-pod en een leren jack. Kamal begint zich steeds ongelukkiger te voelen.

Onder druk
Over dilemmas waar (allochtone) jongeren in Nederland soms voor komen te staan. Onder druk snijdt de themas eerwraak en zelfdoding aan.

Met alle geweld
Yung voelt zich niet thuis op zijn nieuwe school in Amsterdam. Hij wordt vaak gepest. Dan krijgt hij een vriendinnetje en gaat alles veel beter. Totdat hij in een vechtpartij belandt.

Op het werk

Deze boekenreeks is bedoeld voor medewerkers in de Sociale Werkvoorziening. Verschenen zijn:

Seksuele intimidatie
Wanneer is iets een onschuldig grapje? En wanneer is er sprake van seksuele intimidatie? Dit boek geeft tips om seksuele intimidatie te voorkomen of op te lossen.

Pesten op het werk
Pesten op het werk gebeurt vaker dan je denkt. En het heeft grote gevolgen. In dit boek staat wat je er tegen kun doen.

HygiŽne op het werk
HygiŽne op het werk is belangrijk. Voor collega's en klanten is het prettig als een medewerker zichzelf goed verzorgt. En hygiŽnisch werken kan van levensbelang zijn, bijvoorbeeld bij werk in de keuken of in de zorg.

vg-zorgboekjes

Informatieboekje bevolkingsonderzoek naar borstkanker
In dit boekje voor mensen met een verstandelijke beperking wordt stap voor stap uitgelegd wat er gebeurt bij een borstonderzoek. Van de brochure is ook een website waar de teksten van het boekje worden voorgelezen en waarop tips voor begeleiders staan.

Gewoon zo!

Gewoon zo! is een boekenreeks over gewone, dagelijkse dingen en hoe je die doet. De reeks is geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking. Enkele titels:

Gezondheid: Hoe verzorg je jezelf?
Vriendschap: Hoe maak je vrienden?
Anticonceptie: Welk middel past het beste bij jou?

beheer met WebEtui CMS